Kleurige gehaakte kerstboompjes

Een aantal weken geleden vroeg Claire van byClaire of ik met de sparkle leuke kerstdingetjes kon maken. Natuurlijk wilde ik dat wel doen, maar op het moment dat Claire dat vroeg was van kerst nog helemaal geen sprake ;). Ik ben eens op pinterest gaan speuren en ik kwam iets leuks tegen wat totaal niet gehaakt was, maar wat voor mij wel de inspiratie gaf om deze boompjes te maken.

Zoals meestal bij een ontwerp proces is het in het begin haken, uithalen en opnieuw beginnen en spelen met kleur. De eerst 3 die ik had gemaakt waren niet naar mijn zin. Ik heb het even met rust gelaten en vervolgens ben ik weer verder gegaan.

Toen het eenmaal goed gelukt was kon ik (bijna) niet meer stoppen om deze leukerds te maken. Er zijn namelijk 12 kleuren verkrijgbaar in de byClaire sparkle en als je dan per boompje 3 kleuren gebruikt zijn de mogelijkheden eindeloos. Ik heb uiteindelijk niet voor de standaard kerstkleuren gekozen, maar voor de wat zachtere kleuren. Ik bedacht me een mooie besneeuwde omgeving en paste daar mijn kleuren op aan.

Met dit patroon kan je dus eindeloos variƫren, je kan het in diverse kleuren maken of uni en je kan ze groter of iets kleiner maken, versieren met kraaltjes of lekker simpel houden. Kortom een kerstboompje om te versieren ;). Het patroon vind je hier

Ik vind het leuk als jij jou kerstboompjes laat zien op Facebook of instagram. Gebruik hiervoor de #kleurigekerstboompjes.

Ik wens jullie hele gezellige feestdagen en een kleurrijk 2019!

Liefs, Mariska

Fotocredits: Claire Boeter


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s